İncir, kayısı, üzüm, domates, patlıcan vb yiyecekler yazın güneşte bırakılarak doğal yöntemlerle kurutulmaktadır, ancak hem kurutma işlemi ortam bağıl neminin düşük ve sabit olmamasından dolayı tam olarak gerçekleşememekte ya da çok uzun zamanda gerçekleşmekte seri imalattan uzaklaşılmakta, hem de kuruma esnasında -ne kadar korunursa korunsun- üzerlerine toz, sinek ve benzeri istenmeyen yabancı unsurlar konabildiği için alfatoksin sorunu oluşmaktadır. İşlem sonrası yapılan laboratuvar incelemesinde durumun vahameti anlaşılmakta, ürün kalitesi alıcının istediği düzeyde olmadığı için ya satamamakla karşı karşıya kalınmakta, ya da satılırsa reklamasyon görmektedir, hatta imha bile edilmekte, zarar büyük oranlarda olabilmektedir. Bunun yerine Dipaz sizlere kısa sürede kurutmayı garanti eden, işlenen ürün miktarını ve hızını arttırarak seri imalata yönelik çalışma imkanı sağlayan, istenilen sabit sıcaklıklarda ve hijyenik şartlarda kurutma gerçekleştirebileceğiniz tarımsal ürün kurutma kabinleri sunmaktadır.
İmal ettiğimiz başlıca kurutma tesislerinden örnekler:
Elektrostatik toz boyama ve fırınlama sistemi
Seramik kalıp kurutma sistemi
Söve kurutma tesisi
Halı kurutma tesisi
Radom fırınlama tesisi
Melamin kağıt kurutma ve fırınlama sistemi
Viol kurutma hattı
Kauçuk vulkanizasyon tesisi
Akümlatör plakaları kurutma tesisi
Ahşap kurutma tesisi
Metal kumlama-raspa sonrası kurutma sistemi
İncir kurutma tesisi
Kayısı kurutma tesisi
Çekirdek kurutma tesisi
Sucuk kurutma tesisi
Cevizli sucuk (orcik / köme) kurutma tesisi
Yem katkı malzemeleri kurutucusu
Gizle